Menu

Pre-, peri- en postnatale therapie

 

Tijdens en na de zwangerschap gebeurt er heel wat. Er zijn plots veel veranderingen die veeleisend zijn voor u en uw lichaam.

Kinesitherapie kan op verschillende manieren helpen om deze veranderingen zo goed mogelijk op te vangen of te ondersteunen. Het kan zowel voorgeschreven worden tijdens als na de zwangerschap.

Het doel van de prenatale kinesitherapie is om aanwezige klachten zo goed mogelijk op te vangen of om te werken aan het lichaamsbesef en het aanleren van bepaalde technieken waarop u kunt teruggrijpen tijdens en na het verdere verloop van de zwangerschap. Het is altijd gemakkelijker om de oefeningen en technieken aan te leren voor de bevalling.

Tijdens de postnatale kinesitherapie wordt er meer gefocust op het terug in evenwicht brengen van de weefsels en lichaamsfuncties die door de zwangerschap en bevalling wat extra aandacht vragen. Hier kan u direct de vruchten plukken van de eventuele prenatale kinesitherapie omdat u in dat geval al voeling hebt met de oefeningen en technieken.

Bij de oefeningen en technieken is er een zeer grote variatie mogelijk op vlak van intensiteit, moeilijkheidsgraad, en toepassingsgebied. Het kan gericht zijn op het bekken, de bekkenbodem, de diepe buikspieren, rompstabiliteit, ademhalingsoefeningen, algemene oefeningen, ...

Contact
Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?
Aarzel dan niet om mij te contacteren.
T 050 69 88 18
dieter.bleyaert@hotmail.com
Ligging
Engelstraat 16, 8211 Aartrijke