Menu

Indiba Activ

Dit innoverend toestel genereert een heel specifieke, constante radiofrequente stroom van 448kHz. Het unieke is dat we het toestel combineren/integreren met manuele therapie. Daarom wordt het ook “functionele elektrotherapie genoemd”.

Naargelang de intensiteit van de radiofrequente stroom beogen we drie doelstellingen: nl. een cellulaire bio-stimulatie, een vascularisatie (micro-circulatie) of een hyperactivatie.

Bij bio-stimulatie verandert de permeabiliteit van het celmembraam. Hierdoor verhoogt het celmetabolisme, verhoogt de zuurstofopname met versneld weefselherstel tot gevolg. We zien een duidelijke oedeemvermindering en pijndemping. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in de acute fase post-traumatisch.

Bij vascularisatie beogen we een capillaire vasodilatatie. We zien een verhoging van zuurstofaanvoer en een verbetering van de veneuze en lymfatische reabsorbtie. Hierdoor voorzien we het weefsel van de nodige elementen om zichzelf te herstellen. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in de sub-acute fase.

Bij  hyperactivatie krijgen we een hyperthermie. Hierdoor wordt de collageenstructuur van het weefsel gereorganiseerd en gaan we fibrosevorming minderen. Deze intensiteit wordt vooral bij chronische letsels gebruikt.

Het resultaat is een duidelijke versnelling van het natuurlijk herstelproces en pijndemping vanaf de eerste behandeling. Dus er zijn minder behandelingen nodig.

Concreet wordt Indiba (de actieve elektrode) gehanteerd TIJDENS manueel therapeutische handelingen en TIJDENS actieve oefentherapie. Zo bereiken onze handen een groter effect. Indiba wordt dus bijvoorbeeld gebruikt tijdens een manuele massage, manuele tractie, actieve spieroefeningen en stretching. 

Contact
Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?
Aarzel dan niet om mij te contacteren.
T 050 69 88 18
dieter.bleyaert@hotmail.com
Ligging
Engelstraat 16, 8211 Aartrijke