Menu

Taping

Ter ondersteuning van de therapie kan taping toegepast worden.

Dit kan enerzijds ter beperking van mobiliteit om verdere schade te voorkomen. Anderzijds kan tape ook aangebracht worden om een correct bewegingspatroon te stimuleren, overbelaste spieren te ondersteunen, weefselherstel te bespoedigen, lymfedrainage te stimuleren, pijn te dempen, littekenweefsel los te maken, ...

Voor de mobiliteitsbeperkende tape gebruik ik de klassieke niet-elastische tape die gedurende een korte tijd uw gewricht of structuren extra bescherming kan bieden bij bepaalde activiteiten. Belangrijk om te weten is dat dit soort tape slechts voor een korte tijd een beperkte belasting kan helpen opvangen. Het is vaak veiliger om geen risico te nemen of om te opteren voor een brace.

Als elastische tape maak ik gebruik van de Mueller kinesiology tape. Deze tape is zeer gebruiksvriendelijk, blijft goed plakken en is in zeer weinig gevallen irriterend voor de huid. Bij irritatie kunnen er extra voorzorgen genomen worden om die te voorkomen door gebruik te maken van een spray die een beschermende film op uw huid legt.

Contact
Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?
Aarzel dan niet om mij te contacteren.
T 050 69 88 18
dieter.bleyaert@hotmail.com
Ligging
Engelstraat 16, 8211 Aartrijke